Thai Chicken Noodles with Peanut

Voor de bouillon

1l water
400 ml kokosmelk
2 el honing
80 gr pindakaas
3 kl rode curry pasta
300 gr kipfilet
100 gr champignons, in kwartjes
1 rode paprika, in blokjes
1 knoflook, geperst
60 ml sojasaus
1 kl gember, geraspt
2 verpakkingen Aïki Thai Noodles
85 gr spinazie
1 limoen, het sap
Koriander, afwerking
Sesamzaad, afwerking
Pinda’s, afwerking

  1. Voeg het water samen met de inhoud van de twee zakjes van Aïki, kokosmelk, sojasaus, honing, pindakaas en rode currypasta toe aan een kookpot.
  2. Voeg vervolgens de kip, champignons, rode paprika, gember en knoflook toe. Plaats het deksel op de kookpot en kook gedurende 15 minuten.
  3. Haal de kip uit de kookpot en trek deze met een vork uit elkaar. Voeg vervolgens de kip terug toe aan de kookpot.
  4. Voeg de Aïki noodles, het sap van de limoen, spinazie en koriander toe en kook nog 3 minuten.
  5. Verdeel de soep over de kommen en werk af met pinda’s, sesamzaadjes en koriander.